روش های افزایش سرعت وبسایت های وردپرسی

کاربران در هنگام بازدید از یک وبسایت به سرعت آن توجه بسیاری می کنند، به طوری که اگر وبسایت مورد نظر کند باشد، احتمالا کاربران از مشاهده آن صرف نظر کنند.
اگر شما صاحب یک سایت وردپرسی هستید و برای تان مهم است که کاربران خود را به خاطر سرعت پایین سایت تان از دست ندهید باید همین الان دست به کار شوید و روی سرعت آن کار کنید.
راه های بسیاری برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود دارد، فقط باید کمی وقت گذاشته و آن ها را انجام دهید تا به یک سایت ایده آل دست پیدا کنید.
در ادامه لیستی از کارهایی که می توانید برای افزایش سرعت سایت تان انجام دهید را برای شما بیان می کنیم.
راه های افزایش سرعت وبسایت وردپرسی
قبل از انجام هر کاری باید سایت تان را از نظر عملکرد و سرعت بررسی کنید تا بدانید وضعیت سایت تان تا چه میزان بحرانی است.
البته هیچ معیار جامعی وجود ندارد که سرعت یک سایت را دقیق آزمایش کند، زیرا سرعت و عملکرد سایت براساس منطقه جغرافیایی هر بازدید کننده، قدرت اتصال به اینترنت و اینکه آیا سایت شما توسط مرورگر آن ها کش شده است یا نه متفاوت است.
اما برای بدست آوردن یک نتیجه ملموس می توانید سایت خود را با ابزار سنجش عملکرد Gtmetrix بررسی کنید.
کافیست آدرس دامنه اصلی سایت تان را درون آن وارد کنید تا این ابزار شروع به آزمایش عملکرد سایت تان کند.
پس از بررسی عملکرد وبسایت می توانید روش های زیر را برای افزایش سرعت سایت تان انجام دهید.
یک هاست با کیفیت تهیه کنید
یک هاست با کیفیت پایه و اساس یک سایت وردپرسی سریع است، لازم است هم هاست تان را از یک شرکت معتبر خریداری کنید و هم اینکه در زمان خرید هاست به میزان رم و سی پی یو و پهنای باند هاست توجه داشته باشید.
بهتر است از هاست های وردپرس استفاده کنید، این گونه هاست ها مخصوص وردپرس کانفیگ شده اند و مطلوبیت بالا تری را فراهم می کنند.
همچنین اگر میزان سرعت سایت تان خیلی برای تان مهم است می توانید سرور مجازی یا اختصاصی خریداری کنید، اما این سرور ها برای سایت های پر بازدید توصیه می شوند زیرا هزینه بالاتری نسب به هاست دارند.
بروزرسانی های وردپرس را فراموش نکنید
هسته وردپرس، قالب ها، افزونه همگی باید مرتب بروزرسانی شوند تا سایت شما همیشه بالاترین عملکرد خودش را داشته باشد.
استفاده از آخرین نسخه ها همیشه به عملکرد بهینه سایت، ایمن نگه داشتن سایت، رفع باگ ها و … کمک می کند.
از آخرین نسخه PHP استفاده کنید
php زبان برنامه نویسی است که وردپرس توسط آن نوشته شده است، یک زبان سمت سرور است، به این معنی که فایل های آن درون وب سروری که سایت شما را میزبانی می کند ذخیره و اجرا می شود.
آخرین نسخه پایدار PHP ورژن 8 است که در سال 2020 منتشر شد. PHP 8 یک بهبود عملکرد بزرگ نسبت به PHP 7 است و واقعاً دلیلی وجود ندارد که وب سایت خود را بر روی آن اجرا نکنید.
ارتقا نسخه php را می توانید از داخل کنترل پنل هاست تان انجام دهید، اگر در آنجا قادر به انجام آن نبودید، با پشتیبان هاست تان تماس بگیرید تا آن ها این کار را برای تان انجام دهند.
افزونه های بدون استفاده را حذف کنید
وقتی صحبت از افزونه های وردپرس می شود کیفیت بهتر از کمیت است. از آنجایی که هر افزونه مانند یک نرم افزار کوچک در وب سایت شما است، اجرای بیش از حد افزونه ها در یک زمان می تواند بر زمان بارگذاری سایت شما تأثیر منفی بگذارد.
حتی اگر از افزونه خاصی استفاده نمی کنید، این احتمال وجود دارد که آن افزونه یک کار غیر ضروری را در پس زمینه وردپرس انجام دهد و منابع سایت را مصرف کند.
ابتدا افزونه هایی را که فکر می کنید به آن ها نیازی ندارید را غیر فعال کنید، سپس سایت را بررسی کنید اگر در عملکرد آن مشکلی پیش نیامد، آن افزونه را حذف کنید.
از یک قالب بهینه استفاده کنید
مانند افزونه ها، قالب وردپرس شما هم ممکن است بار غیرضروری را روی وب سرور وارد کند.
قالب هایی که مملو از تصاویر و جلوه های باکیفیت هستند ممکن است جذاب به نظر برسند، اما در واقع باعث کندی سایت شما خواهند شد.
پس بهتر در حد امکان از قالب های ساده تر و بهینه تر استفاده کنید تا سرعت وبسایت تان تحت تاثیر قرار نگیرد.
تصاویر وبسایت را بهینه کنید
استفاده از تصاویر بزرگ و پر حجم یکی دیگر از دلایل کندی وبسایت های وردپرسی است، برای افزایش سرعت سایت بهتر است تا جایی که کیفیت تصاویر دچار مشکل نشوند حجم تصاویر را پایین بیاورید.
شما می توانید قبل از آپلود تصاویر آن ها را درون نرم افزار فتوشاپ بهینه و کم حجم کنید، همچنین می توانید از یکی از افزونه های وردپرس مانند Smush یا EWWW Image Optimizer برای بهینه سازی تصاویر استفاده کنید.
تصاویر را به صورت تنبل(lazy load) بارگذاری کنید
اگر سایت شما دارای تصاویر زیادی است، می توانید بارگذاری تنبل تصاویر را نیز فعال کنید .
به جای رندر کامل همه تصاویر در یک صفحه در اولین بارگیری صفحه، بارگذاری تنبل فقط تصاویری را که در پنجره مرورگر کاربر ظاهر می شوند بارگیری می کند و بارگذاری بقیه تصاویر را تا زمانی که کاربر به سمت پایین اسکرول کند به تعویق می اندازد.
بارگذاری تنبل زمان بارگذاری صفحه را سریع تر می کند، زیرا محتوای شما بهتدریج بارگیری میشود، بهجای اینکه مرورگر مجبور باشد تمام تصاویر را در همان لحظه اول بارگذاری کند، آن ها را به تدریج بارگذاری می کند.
علاوه بر تصاویر، بارگذاری تنبل را می توان در رسانه های دیگر مانند ویدئوها و همچنین سایر محتوای صفحه مانند متن و نظرات اعمال کرد.
ویدیوها را روی سرور خود میزبانی نکنید
ویدیوها به این دلیل که حجم بالایی دارند، فضای زیادی از هاست تان را مصرف می کنند و همچنین تاثیر زیادی در کند شدن بارگذاری صفحات می گذارند.
استفاده حتی یک ویدیو که مستقیما در هاست خودتان اپلود شده باشد نیز می تواند به سرعت سایت آسیب بزند.
با این حال ما نمی گوییم کلا از ویدیو ها در سایت تان استفاده نکنید، زیرا یکی از جذاب ترین محتوا های یک سایت، همان ویدیو های آن است.
بنابراین نباید آنها را به طور کلی کنار بگذارید. به جای قرار دادن ویدیوها در کتابخانه رسانه خود، از یک سرویس میزبانی ویدیوی شخص ثالث مانند آپارات، نماشا و… استفاده کنید.
این سرویس ها فضای ذخیره سازی را برای شما مدیریت می کنند، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که ویدیو را با کد iframe در صفحه خود قرار دهید.
برای بازدید کنندگان فرقی نمی کند که ویدیو شما کجا اپلود شده است، برای آن ها مشاهده ویدیو مهم است پس نگران این موضوع نباشید.
اندازه فایل های CSS و جاوا اسکریپت را کاهش دهید
فایل های CSS و جاوا اسکریپت برای سایت شما فایل های اساسی هستند، از طریق آن ها می توانید قابلیت هایی فراتر از html ساده در سایت تان داشته باشید.
با این حال، هر بار که بازدیدکننده صفحه ای را بارگذاری می کند، این فایل ها باید از وب سرور شما به یک مرورگر وب ارسال شوند.
بنابراین، هرچه بتوانید این فایل ها را کوچکتر کنید بدون اینکه بر ظاهر و عملکرد سایت تان تأثیر بگذارد، صفحات شما سریعتر بارگذاری می شوند.
برای انجام این کار، از یک افزونه رایگان وردپرس مانند Autoptimize استفاده کنید که فایلهای CSS و جاوا اسکریپت شما را اسکن میکند، کدهای غیرضروری (مانند فضاهای خالی و کامنت ها) را حذف میکند و فایلها را به اندازهای کوچک میکند که بدون تاخیر بارگذاری شوند.
افزونه کش وردپرس را نصب کنید
اغلب، مسائل مربوط به عملکرد وردپرس را می توان با روشی که وردپرس صفحات وب را در سمت سرور نگه داری می کند، بررسی کرد.
هر بار که یک بازدیدکننده یک صفحه وب را از یک سایت غیر کش شده درخواست می کند، PHP روی سرور وردپرس شما باید تمام محتوای مربوطه را از پایگاه داده وردپرس شما بازیابی کند، آن را در یک فایل HTML جمع کند و آن فایل را برای کاربر ارسال کند.
این روش مزایای خود را دارد، از جمله صرفه جویی در فضای سرور و پویا بودن سایت، اما، زمان و انرژی بیشتری را نسبت به ارسال یک صفحه وب از پیش کش شده صرف می کند.
یک پلاگین کش کل این فرآیند را ساده می کند. هر صفحه HTML را در سایت شما با PHP می سازد، سپس این صفحات HTML را ذخیره می کند که در صورت درخواست برای بازدیدکنندگان بعدی ارسال می شود.
اینگونه سرعت سایت تان به صورت چشمگیری افزایش می یابد، شما برای کش کردن سایت تان می توانید از افزونه های محبوب و بروز WP Rocket ، W3 Total Cache یا WP Super Cache استفاده کنید.
پایگاه داده سایت را تمیز کاری کنید
اگر مدتی است که سایت وردپرس خود را داشته اید، به احتمال زیاد فایل های قدیمی و بدون استفاده زیادی را در پایگاه داده خود جمع آوری کرده اید.
این فایلها ممکن است هرزنامه نظرات، دادههای باقیمانده از قالب ها یا افزونههای استفاده نشده، کاربران قدیمی، محتوای منتشر نشده و رسانههای قدیمی باشند که همگی فضای ذخیرهسازی ارزشمندی را اشغال میکنند و بار غیرضروری را روی سرور شما ایجاد میکنند.
افزونههایی مانند WP Optimize و Advanced Database Cleaner فایلهای پایگاه داده شما را بررسی میکنند و موارد غیر ضروری را حذف میکنند.
این یک جایگزین بسیار سریعتر و ایمن تر برای حذف فایل ها به صورت دستی از پایگاه داده در سرور است. همچنین پاک کردن دستی فایل های رسانه ای بلااستفاده در کتابخانه رسانه وردپرس نیز بی خطر است و می توانید به صورت دستی این کار را انجام دهید.
بازبینی پست ها را محدود یا غیرفعال کنید.
هر زمان که یک پست وردپرس را ذخیره میکنید، وردپرس بهجای حذف نسخه قبلی، بهطور خودکار یک نسخه از ویرایش شما ایجاد میکند و آن را در پایگاه داده شما ذخیره میکند.
این به شما امکان می دهد در صورت نیاز به نسخه قبلی پست خود دسترسی داشته باشید.
در حالی که ویرایش های پست یک ویژگی مفید هستند، می توانند در پایگاه داده شما انباشته شوند و به آرامی بر عملکرد کلی سایت شما تأثیر بگذارند.
به طور پیشفرض، وردپرس ویرایشهای پست را به صورت نامحدود ذخیره میکند، اما با یک تغییر کوچک میتوانید تعداد ویرایشهای ذخیره شده در هر پست را محدود کنید یا ویرایشهای پست را به طور کلی غیرفعال کنید.
برای محدود کردن بازبینی پستها به تعداد دفعات خاص، فایل wp-config.php سایت خود را باز کنید (که در پوشه روت سایت شما قرار دارد) و کد زیر را به آخر آن اضافه کنید:
define( 'WP_POST_REVISIONS', 4 );
این کد تعداد ویرایش های ذخیره شده هر پست را به چهار دفعه محدود می کند.
میتوانید عدد 4 را به هر چیزی که ترجیح میدهید تغییر دهید، یا آن را روی 0 تنظیم کنید تا ذخیره ویرایشها غیرفعال شود.
تا حد امکان از ریدایرکت ها کم تر استفاده کنید
هنگامی که url یک پست را تغییر می دهید یا به طور کلی آن پست را حذف کنید، اگر از ریدایرکت های استفاده نکنید با خطای 404 مواجه خواهید شد.
با این وجود، سعی کنید تعداد ریدایرکت ها را در سایت وردپرسی خود محدود کنید.
هر یک کمی زمان بارگذاری اضافی را به وب سرور تحمیل می کند. به خصوص اگر چندین ریدایرکت داشته باشید که بازدیدکنندگان را به url های دیگر می فرستد این بار اضافی می تواند خیلی بیشتر شود.
تغییر مسیرها اغلب اجتناب ناپذیر هستند، اما بهینه سازی url های سایت شما در مراحل اولیه، می تواند آنها را به حداقل برساند.
پینگ بک و ترک بک را خاموش کنید
پینگ بک و ترک بک دو فناوری وردپرس هستند که وقتی به وب سایت های دیگر در محتوای سایت خود لینک می دهید به آنها هشدار می دهند.
به عنوان مثال، اگر پست وبلاگ شما حاوی پیوندی به tamuk.ir باشد، می توانید وردپرس را طوری پیکربندی کنید که به صاحبان tamuk.ir اطلاع دهد که به وب سایت آنها پیوند داده اید.
ترک بک ها همچنین برعکس عمل می کنند، یعنی اگر شخصی به سایت شما لینک داد، می تواند به شما اطلاع دهد.
پینگبکها و بکبکها میتوانند برای بازاریابی عالی باشند، زیرا به سایتهای دیگر اجازه میدهید بدانند که برای محتوای آنها ارزش قائل هستید و ممکن است در ازای آن بک لینک دریافت کنید.
با این حال، بسیاری از کارشناسان وردپرس بر این عقیده هستند که معایب این دوفناوری بیشتر از جوانب مثبت آنها است.
آنها از منابع سرور بیهوده استفاده می کنند و در را برای هرزنامه ها و حملات DDoS باز می کنند .
اگر میخواهید بک لینکها را ردیابی کنید، میتوانید این کار را با گوگل آنالیتیکس انجام دهید.
به طور خلاصه، توصیه می کنیم پینگ بک و ترک بک را غیرفعال کنید.
برای انجام این کار، به تنظیمات > گفت و گو بروید و تیک دو گزینه اول، تلاش برای اطلاعرسانی… و اجازه دادن به اعلانهای پیوند را بردارید.
از CDN استفاده کنید
یکی دیگر از دلایل رایج سرعت پایین سایت فاصله کاربر با سرور وبسایت است. صفحات شما تمایل دارند در دستگاه هایی بارگیری شوند که از مکان فیزیکی وب سرور شما بسیار دورتر هستند.
بنابراین تا داده ها بدست کاربر برسند کمی طول خواهد کشید و این خود یکی از دلایل عمده کندی وبسایت است.
این مشکل به طور خاص بر کاربران بین المللی و کاربرانی که در مناطق دور افتاده هستند تأثیر می گذارد.
خوشبختانه، میتوانید این تأثیر را با یک شبکه تحویل محتوا یا به اختصار CDN کاهش دهید.
CDN مجموعه ای از وب سرورهای متصل بهم در چندین موقعیت مکانی متفاوت است.
هر سرور یک کپی از جاوا اسکریپت، CSS و فایل های تصویری وب سایت شما را ذخیره می کند. هنگامی که کاربر صفحه ای را در سایت شما درخواست می کند، سرور نزدیک به کاربر این فایل ها را برای او ارسال می کند.
استفاده از cdn باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت تان برای همه بازدید کنندگان دور و نزدیک می شود.
CDN ها به راحتی در هر سایت وردپرسی تنظیم و مدیریت می شوند، شما نیازی به انجام کار های پیچیده نخواهید داشت.
فایل ها را با GZIP فشرده کنید
GZIP یک روش فشرده سازی بدون ضرر است که به طور گسترده برای ارسال فایل ها از طریق اینترنت استفاده می شود.
GZIP می تواند اندازه فایل ها را تا 70% کاهش دهد و فایل ها را در زمان بسیار کمتر و با قدرت محاسباتی کمتر نسبت به سایر روش های فشرده سازی فشرده کند.
هنگامی که فشرده سازی GZIP را روی وب سایت خود اعمال می کنید، فایل های شما سریعتر برای کاربران ارسال می شود زیرا از پهنای باند بسیار کمتری نسبت به یک فایل غیر فشرده استفاده می کنید.
افزونه های زیادی وجود دارند که می توانند فشرده سازی GZIP را در سایت شما فعال کنند.
این یکی از ویژگیهای رایج پلاگینهای بهینهسازی سرعت است که فرآیند را به اندازه تیک زدن یک کادر ساده میکند.
اگر وب سایت شما بر روی یک سرور آپاچی میزبانی می شود، می توانید فشرده سازی GZIP را به صورت دستی با افزودن کد زیر به فایل htaccess. خود فعال کنید:
<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
</IfModule>
اجرای اسکریپت ها را محدود کنید
اسکریپت ها کد هایی هستند که وب سایت شما از آنها استفاده می کند، اما در وب سرور شما ذخیره نمی شوند. این نوع اسکریپتها با ابزارها و افزونههای تجزیه و تحلیل شخص ثالث مانند Google Analytics ، شبکههای تبلیغاتی مانند Google AdSense رایج هستند.
بسیاری از قالب های وردپرس نیز برای بارگیری فایل های جاوا اسکریپت، فایل های CSS و سایر رسانه ها به اسکریپت ها متکی هستند.
اسکریپت ها همیشه چیز بدی نیستند. برای استفاده از ابزارهایی که می خواهید، احتمالاً به حداقل استفاده از چند تا از آن ها نیاز خواهید داشت.
اما همیشه معایب استفاده از افزونهها و ابزارهای اضافی را که از اسکریپتها استفاده میکنند را بسنجید و در نظر بگیرید که آیا عملکرد اضافه شده ارزش معامله با عملکرد بالقوه را دارد یا خیر.
محافظت hotlinking را فعال کنید
Hotlinking زمانی است که یک وب سایت از تصویر یا ویدیو و یا هر فایل دیگری استفاده می کند که در وب سایت دیگری آپلود شده است.
هنگامی که سایت دیگری از فایل های شما در سایت خودش استفاده می کند، آن را بدون هزینه مالی در وب سایت خود نمایش می دهد.
فرض کنید من یک اینفوگرافیک جالب را در وب سایت دیگری می بینم که می خواهم آن را در پست وبلاگ خودم قرار دهم.
کار درست این است که تصویر را دانلود کنید، آن را در سرور خود آپلود کنید و منبع تصویر را به درستی ذکر کنید.
اما کار اشتباه هم این است که شما لینک آن تصویر را کپی کنید و در سایت تان نمایش دهید، اینگونه هر بازدید کننده ای که این عکس را در سایت شما می بیند عملا از پهنای باند آن سایت اصلی استفاده می کند.
شما برای اینکه قربانی چنین اشتباهی نشوید می توانید هات لینک ها را در کنترل پنل هاست تان غیرفعال کنید.
وظایف وردپرس را در ساعات کم ترافیک اجرا کنید
زمانبندی کارهای پسزمینه راهی عالی برای سالم نگهداشتن وبسایتتان بدون صرف زمان از روزتان است.
مواردی مانند پشتیبانگیری، بهروزرسانیها و اسکنهای امنیتی را میتوان خودکار کرد تا در فواصل زمانی منظم اجرا شوند.
اگر شما فردی هستید که دوست دارید این موارد را برنامه ریزی کنید، سعی کنید کارهای پس زمینه خود را در دوره هایی با ترافیک کمتر اجرا کنید.
به این ترتیب، فشار اضافی بر سروری که در حال حاضر تعداد بازدیدکنندگان بیشتری را مدیریت می کند، وارد نمی کنید.
شما می توانید این برنامه ریزی ها را برای ساعت های پایانی نیمه شب بگذارید تا سرور درگیر پاسخگویی به کاربران زیادی نباشد.
نظرات را صفحه بندی کنید
ممکن است نظرات را صرفاً به عنوان محتوای سایت در نظر نگیرید، اما وردپرس باید قسمت نظرات شما را همانند محتوای اصلی شما در صفحه بارگذاری کند.
اگر بخش نظرات شما فعال است، می توانید با صفحه بندی نظرات خود در زمان بارگذاری صفحات صرفه جویی کنید.
با قرار دادن نظرات در یک صفحه جداگانه، به صفحه اصلی محتوای کمتری برای بارگذاری میدهید و به خوانندگان اجازه میدهید نظرات را در یک پست دیگر، تنها در صورت تمایل بارگذاری کنند.
خوشبختانه، وردپرس به شما امکان می دهد بخش نظرات خود را به راحتی صفحه بندی کنید: به تنظیمات > گفت و گو بروید ،تیک کنار دیدگاه های نوشته را بزنید و تعداد نظراتی را که می خواهید نمایش داده شود را در کادر مقابل آن وارد کنید.
همچنین، میتوانید با برداشتن علامت «اجازه دادن به افراد برای ارسال نظر در مورد پستهای جدید»، بخش نظرات خود را غیرفعال کنید.
در پایان
مانند بسیاری از جنبه های اجرای یک وبسایت، بهینه سازی و ارتقا سرعت وبسایت نیز مسئولیت شما است، پس باید زمانی از وقت خود را صرف ارتقا سرعت سایت تان کنید.
این ارتقا علاوه بر اینکه در جذب و خشنودی کاربران تاثیر دارد، در گرفتن رتبه در موتور های جستجو نیز تاثیر بسیار خوبی دارد، پس ارزش وقت گذاشتن روی آن را دارد.
اگر در انجام هریک از راهکار های بالا برای افزایش سرعت سایت وردپرسی تان مشکل یا سوالی داشتید، می توانید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید